Publicaties

Op deze pagina vindt u publicaties van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie terug.

Laatste publicaties

Jaarverslag 2018-2019 De Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie

De Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie blikt terug op het laatste politieke jaar van de voorbije legislatuur. We zetten het parlementaire werk in de kijker en geven ook een overzicht van het aanbod voor de scholen en het brede publiek.

We presenteren het jaarverslag als een digitaal document dat je op je computer, tablet of smartphone kan raadplegen. De inhoudsopgave bestaat uit linkjes die je meteen naar de juiste pagina voeren, met de pijltjes navigeer je in het document en de homeknop brengt je terug naar het begin. Veel leesplezier!

61 hoofdrolspelers 30 jaar VGC

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) viert haar 30ste verjaardag. Maar wie zijn we en wat doen we?

 

In dit boekje ontdek je welke 61 leden van de Raad of het College de voorbije 30 jaar het beste van zichzelf hebben gegeven voor Brussel. Kom meer te weten over de commissies waarin ze zetelden, op welke onderwerpen hun focus lag of waarvoor ze bevoegd waren.

Informatiebrochure van het Parlement van de Vlamingen in Brussel

De Raad heeft een nieuwe editie van zijn informatiebrochure klaar. Die stelt scherp op de rol van de Vlaamse Gemeenschapscommissie in het politieke landschap. Hoe zit België precies in elkaar? En hoe past buitenbeentje Brussel in het plaatje? Een stukje staatsgeschiedenis zet je op het juiste spoor. Daarna staat de Raad zélf centraal. De bevoegdheden, het parlementaire werk, en de band met Vlaanderen: alles is glashelder uitgelegd. De brochure bevat ook een handig inlegblad met een overzicht van de raadsleden, de collegeleden en de zes volksvertegenwoordigers uit Brussel in het Vlaams Parlement. Je kunt de nieuwe presentatiebrochure online inkijken.

Het Huis van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie

De Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie heeft sinds december 2005 zijn eigen zetel. Het politieke huis van de Vlaams-Brusselse gemeenschap heeft nu een zichtbare uitstraling in het hart van de hoofdstad.

De Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie heeft zich van meet af aan tot doel gesteld zowel het historische patrimonium maximaal te respecteren als de uitdaging tot kwalitatieve hedendaagse architectuur aan te gaan. De Raad heeft ook veel aandacht besteed aan de kunstintegratie in zijn huis.

De Raad is fier op zijn huis en wil het graag tonen aan wie het wenst te bezoeken. Laat deze brochure een uitnodiging zijn.

Contacteer de Vlaamse gemeenschapscommissie

Het Huis van de Raad ligt op wandelafstand van de Grote Markt, de Beurs en het Centraal Station in het centrum van Brussel.