Publicaties

Op deze pagina vindt u alle publicaties van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie terug.

Laatste publicaties

Jaarverslag 2020-2021

In het jaarverslag serveren we het diversiteitsplan en dialoogrecht als starters. Het hoofdmenu bestaat uit pittige debatten in de plenaire zittingen en commissievergaderingen. Verrassende digitale dialogen, verrukkelijke etalage-expo’s en zalige studieplekken belanden als dessert op het bord. En de kers op de taart is een heerlijk afwisselend 11 juliprogramma. Klik op de link om al dit lekkers te verorberen!

30 jaar VGC

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) viert haar 30ste verjaardag. Maar wie zijn we en wat doen we?

In dit boekje ontdek je welke 61 leden van de Raad of het College de voorbije 30 jaar het beste van zichzelf hebben gegeven voor Brussel. Kom meer te weten over de commissies waarin ze zetelden, op welke onderwerpen hun focus lag of waarvoor ze bevoegd waren.

Informatiebrochure

De Raad heeft een nieuwe editie van zijn informatiebrochure klaar. Die stelt scherp op de rol van de Vlaamse Gemeenschapscommissie in het politieke landschap. Hoe zit België precies in elkaar? En hoe past buitenbeentje Brussel in het plaatje? Een stukje staatsgeschiedenis zet je op het juiste spoor. Daarna staat de Raad zélf centraal. De bevoegdheden, het parlementaire werk, en de band met Vlaanderen: alles is glashelder uitgelegd. Je kunt de nieuwe presentatiebrochure online inkijken.

Het huis van de Raad

De Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie heeft sinds december 2005 zijn eigen zetel. Het politieke huis van de Nederlandstalige Brusselse gemeenschap heeft nu een zichtbare uitstraling in het hart van de hoofdstad.

De Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie heeft zich van meet af aan tot doel gesteld zowel het historische patrimonium maximaal te respecteren als de uitdaging tot kwalitatieve hedendaagse architectuur aan te gaan. De Raad heeft ook veel aandacht besteed aan de kunstintegratie in zijn huis.

De Raad is trots op zijn huis en wil het graag tonen aan wie het wenst te bezoeken. Laat deze brochure een uitnodiging zijn.

Contacteer de Vlaamse gemeenschapscommissie

Het Huis van de Raad ligt op wandelafstand van de Grote Markt, de Beurs en het Centraal Station in het centrum van Brussel.