Publicaties

Op deze pagina vindt u alle publicaties van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie terug.

Laatste publicaties

Jaarverslag 2022-2023

De Raad blikt graag terug op het vorige zittingsjaar. Het was een goedgevulde periode waarbij ingezet werd op een stevige band met de Brusselaars.

 

Wil je onze hoogtepunten herbeleven? Blader dan zeker eens door het jaarverslag 2022-2023. We richten de spotlichten op het parlementaire werk en op de activiteiten voor het brede publiek.

30 jaar VGC

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) viert haar 30ste verjaardag. Maar wie zijn we en wat doen we?

 

In dit boekje ontdek je welke 61 leden van de Raad of het College de voorbije 30 jaar het beste van zichzelf hebben gegeven voor Brussel.

Informatiebrochure

De Raad heeft een interessante informatiebrochure in vier talen. Die stelt scherp op de rol van de Vlaamse Gemeenschapscommissie in het politieke landschap. Hoe zit België precies in elkaar? En hoe past buitenbeentje Brussel in het plaatje?

 

De bevoegdheden van de Raad, het parlementaire werk en de band met Vlaanderen: alles is glashelder uitgelegd.

Het huis van de Raad

De Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie heeft sinds december 2005 een vaste stek in het hart van de hoofdstad. Twee prachtige panden uit de belle époque zijn knap gerestaureerd. en aangevuld met kunst.

 

De Raad is trots op zijn huis en wil het graag tonen aan wie het wenst te bezoeken. Laat deze brochure een uitnodiging zijn.

Contacteer de Vlaamse gemeenschapscommissie

Het Huis van de Raad ligt op wandelafstand van de Grote Markt, de Beurs en het Centraal Station in het centrum van Brussel.