Stel je vraag

 

Dialoogrecht

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) knoopt de dialoog aan met de burger. Heb je een vraag voor de Nederlandstalige parlementsleden of ministers? Wil je meebouwen aan het beleid in Brussel? Bekijk in het filmpje wat je kan doen. Of klik op de tekstblokjes onderaan!

 

 

Wat is het dialoogrecht?
  De Raad en het College van de VGC willen burgers en politiek dichter bij elkaar brengen. Daarom gaan we in dialoog met de Nederlandstalige Brusselaar.
  * Ben je 16 jaar of ouder?
  * Woon je in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest?
  * Heb je een vraag over Brussel?
  Stel ons je vraag en neem deel aan het Nederlandstalig beleid. Want dat recht heb je!

 

Welke vraag kan ik stellen?
  Heb je een mening over de Nederlandstalige scholen? Wil jij je ei kwijt over cultuur, jeugd, sport en vrije tijd? Zit je met een idee over welzijn, gezondheid, zorg of gezin? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. De Raad en het College van de VGC zijn namelijk het parlement en de regering voor de Nederlandstalige burgers in Brussel. We nemen beslissingen over onderwijs, scholenbouw, cultuur, jeugd, sport, vrije tijd, media, welzijn, gezondheid, gezin en zorg in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

Wat gebeurt er met mijn vraag?
  *Hoort je vraag thuis bij ons takenpakket? Dan behandelen we ze in de juiste parlementaire vergadering. Misschien krijg je wel een uitnodiging om je vraag live in het parlement te stellen!
  *Verzamel je 300 handtekeningen die je vraag ondersteunen? Dan is het zelfs je recht om gehoord te worden in het parlement.
  *Is je vraag bestemd voor een andere partner in Brussel? Dan wijzen we je de weg naar het juiste adres.

 

Krijgt elke vraag een antwoord?
  De Nederlandstalige parlementsleden en ministers bekijken alle vragen. Een antwoord krijg je in elk geval, ook als de vraag niet voor ons bedoeld is.

 

Hoe stel ik mijn vraag?
  Vermeld bij je vraag minstens de volgende gegevens:
  *Je naam
  *Je voornamen
  *Je adres
  *Je geboortedatum
  *Je handtekening
  Drop ze in onze mailbox:

participatie@raadvgc.brussels

  Of in onze brievenbus:

Participatie Raad VGC, Lombardstraat 67, 1000 Brussel