COMMISSIELEDEN OP STUDIEBEZOEK NAAR DÜSSELDORF

Op woensdag 13 februari 2019 brachten de Commissie voor Onderwijs en Vorming en de Commissie voor Welzijn, Gezondheid en Gezin een studiebezoek aan de stad Düsseldorf.

Daarbij gingen ze in de voormiddag naar de Grundschule Höhenstraꞵe (basisschool), waar bijzondere aandacht wordt gegeven aan taalvorming van anderstalige leerlingen. De commissieleden konden aan verschillende workshops deelnemen: (1) taalondersteuning tijdens de les wiskunde; (2) koken met ‘Seiteneinsteigern’ (dit zijn leerlingen die via een ‘zijingang’ zijn ingestroomd en niet via het traditionele schoolverloop); (3) les ‘Robotik’ en (4) lesuur in een voltijdse klas.

Tijdens de middag werd de delegatie verwelkomd in de Landtag Nordrhein-Westfalen (regionaal parlement) door de leden van de Ausschuss für Schule und Bildung (Commissie voor Scholen en Onderwijs). Na de toelichtingen en het debat over het Duits en regionaal onderwijssysteem, werden de raadsleden rondgeleid in het parlementsgebouw.

Tot slot brachten de delegatieleden in de namiddag een bezoek aan de kinderopvang Kita am Grünen Weg, die gekenmerkt wordt door haar ‘soefistische’ aanpak. Dit houdt in dat de kita openstaat voor ieder kind, ongeacht zijn religie of cultuur. De kinderen krijgen geen label toegekend en er wordt gefocust op wat zij gemeenschappelijk hebben.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.