Privacy policy

PRIVACY POLICY VAN DE RAAD VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE

Versie 24 mei 2018

 

Dit document regelt de verwerking van uw persoonsgegevens door de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, Lombardstraat 61-67, 1000 Brussel. In overeenstemming met de Wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer (Privacywet) en de Europese Verordening 2016/679 van 27 april 2016 betreffende de bescherming van persoonsgegevens (AVG) waarborgt de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie een vertrouwelijke verwerking van uw persoonsgegevens.

 

1. Welke persoonsgegevens verwerken wij?
De Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie verzamelt en bewaart persoonsgegevens van iedereen die gebruik maakt van onze diensten, deelneemt aan onze activiteiten en/of omdat deze gegevens zelf aan ons werden verstrekt door de individuele betrokkenen, hun ouder(s) of voogd(en), hun respectievelijke verenigingen of scholen. Het gaat om de volgende gegevens (afhankelijk van doelgroep):

 

– Voor- en familienaam: iedereen
– Adresgegevens: enkel meerderjarigen
– Deelname activiteit: iedereen
– Naam, adres- en contactgegevens school: indien organisatie activiteit via school
– Emailadres: enkel meerderjarigen
– Telefoon- en/of gsmnummer: enkel meerderjarigen
– Bankrekeningnummer: in geval van financiële transacties
– Contactgegevens bedrijf: in geval van een contractuele relatie
– Beeldmateriaal: mits toestemming en enkel in kader van informatie, educatie en communicatie
– Identificatiebewijs: enkel tonen voor toegangscontrole

 

2. Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Onze website en/of diensten hebben niet de intentie gegevens te verzamelen over
(website)bezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet steeds controleren of een persoon ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de (online) activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Indien u ervan overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonsgegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via privacy@raadvgc.brussels en dan zorgen wij ervoor dat deze gegevens worden verwijderd.

 

3. Doeleinden van de verwerking
De Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie verwerkt uw persoonsgegevens enkel in het kader van administratieve doeleinden, om u te informeren over activiteiten of parlementaire werkzaamheden, voor onze publicaties, bij inschrijving van een activiteit, bij bezoek aan het Huis van de Raad, om te voldoen aan contractuele of wettelijke verplichtingen (bv. brandveiligheid) en anonieme analyse (publiek belang, archivering, wetenschappelijk onderzoek, historische of statistische redenen).

 

4. Duur van de verwerking
Uw persoonsgegevens worden door ons bewaard en verwerkt voor een periode die noodzakelijk is in functie van de doeleinden van de verwerking en in functie van de contractuele relatie tussen ons.

 

5. Wat zijn uw rechten?

 

5.1. Recht op informatie (artikels 13 en 14 AVG)
U hebt recht om op de hoogte te worden gesteld van het feit dat verwerking van uw persoonsgegevens plaatsvindt of zal plaatsvinden en wat de doeleinden hiervan zijn.

 

5.2. Recht van inzage (artikel 15 AVG)
U hebt het recht om op ieder moment gratis kennis te nemen van uw persoonsgegevens, alsook van hoe deze door ons worden verwerkt.

 

5.3. Recht op rectificatie (artikel 16 AVG)
U kan ons verzoeken uw onjuiste persoonsgegevens te verbeteren of aan te vullen wanneer deze onvolledig zouden zijn.

 

5.4. Recht op verwijdering / vergetelheid (artikel 17 AVG)
U kan ons verzoeken uw persoonsgegevens te wissen indien
– uw persoonsgegevens niet langer nodig zijn voor de doeleinden waarvoor zij zijn
verzameld of anderszins verwerkt;
– u uw toestemming intrekt en er geen andere rechtsgrond voor verwerking bestaat;
– u bezwaar maakt tegen de verwerking;
– de persoonsgegevens onrechtmatig verwerkt zijn.

 

5.5. Recht op beperking van de verwerking (artikel 18 AVG)
Het recht op beperking houdt in dat de persoonsgegevens (tijdelijk) niet verwerkt mogen worden en niet gewijzigd mogen worden.

 

5.6. Recht op overdraagbaarheid / dataportabiliteit (artikel 20 AVG)
U hebt het recht uw gegevens te verkrijgen in gestructureerde, gangbare en machine leesbare vorm en het recht deze aan een andere verwerkingsverantwoordelijke over te dragen of rechtstreeks te laten overdragen, zonder daarbij te worden gehinderd tenzij dit afbreuk doet aan rechten en vrijheden van anderen. Het recht op overdraagbaarheid is beperkt tot de door u zelf verstrekte gegevens.

 

5.7. Recht van bezwaar (artikel 21 AVG)
U beschikt over het recht van bezwaar tegen de verwerking van uw persoonsgegevens om ernstige en legitieme redenen. Daarnaast hebt u steeds recht van bezwaar tegen het gebruik van uw persoonsgegevens voor doeleinden van direct marketing. In dergelijk geval hoeft u geen redenen op te geven.

 

5.8. Recht niet te worden onderworpen aan geautomatiseerde individuele besluitvorming / profiling (artikel 22 AVG)
De verwerking van uw persoonsgegevens is niet onderworpen aan een geautomatiseerde besluitvorming of profiling.

 

5.9. Uitoefenen van uw rechten
U kan uw rechten uitoefenen door contact met ons op te nemen per post of per email, mits bijvoeging van een kopie van uw identiteitskaart, hetzij via email privacy@raadvgc.brussels hetzij per post

 

Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie
“PRIVACY” – vertrouwelijk
Lombardstraat 61-67
1000 Brussel

 

5.10. Recht om klacht in te dienen
U beschikt over het recht om klacht in te dienen bij de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit:

 

Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer
Drukpersstraat 35
1000 Brussel
T 02 274 48 00
Fax 02 274 48 35
Email commission@privacycommission.be

 

6. Cookiebeleid
Cookies zijn kleine tekstbestandjes waarin bepaalde gegevens over een gebruiker van de website worden opgeslagen. Er zijn “session cookies” en “permanente cookies”.

– Session cookies bevatten informatie die door de website naar uw browser gestuurd worden, zodat uw browser wordt herkend.
– Permanente cookies zorgen er voor dat bezoekers van de website kunnen geïdentificeerd worden bij herhaalde bezoeken aan de website.

 

De cookies worden op de harde schijf van de bezoeker weggeschreven. Cookies kunnen geplaatst worden door de server van de website die u bezoekt of door partners waarmee deze website samenwerkt. Cookies lezen enkel de informatie die door de cookies zelf wordt geplaatst. De cookies hebben geen toegang tot andere informatie. Een cookie bevat meestal de naam van de server die de cookie geplaatst heeft, een vervaldatum en een unieke cijfercode. Cookies helpen om de website beter af te stemmen op de wensen en de voorkeuren van de bezoekers.
De website van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie maakt gebruik van verschillende soorten cookies:

 

– First-party cookies (cookies van www.raadvgc.be)
Directe cookies worden gemaakt of verzonden door de website van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie tijdens uw bezoek aan een webpagina van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.
– Third-party cookies (cookies van anderen). Indirecte cookies worden gemaakt of verzonden door een derde partij tijdens uw bezoek aan een webpagina van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Denk bijvoorbeeld aan cookies afkomstig van Google, Twitter en Facebook.
– Onmisbare cookies
Deze cookies zijn onmisbaar om gebruik te kunnen maken van de website en alle onderdelen te kunnen gebruiken. Enkele voorbeelden: navigatie op de website, invulformulieren…
– Functionele cookies
De functionele cookies zijn de cookies die het functioneren van de website vergemakkelijken en ervoor zorgen dat u een meer gepersonaliseerde surfervaring krijgt.
– Performantie cookies

We gebruiken performantiecookies om informatie te verzamelen over het gebruik van de bezoekers van de website met als doel de inhoud van de website te verbeteren, te optimaliseren, efficiënter te maken. Enkele voorbeelden: bezoekers tellen, populairste webpagina’s oplijsten…

 

U kunt het gebruik van cookies weigeren door in uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. U kan uw internetbrowser ook zodanig instellen dat u een waarschuwing ontvangt wanneer een cookie geïnstalleerd wordt of dat de cookies nadien van uw harde schijf worden verwijderd. Deze privacyverklaring verbindt enkel de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en is niet van toepassing voor de websites van derden waarnaar de Raad eventueel verwijst. De Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud en de wijze van verwerking van persoonsgegevens op gelinkte websites.

 

7. Vragen en/of opmerkingen
Mocht u verder nog vragen of opmerkingen hebben, laat het ons weten hetzij via email privacy@raadvgc.brussels hetzij per post Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, “PRIVACY” – vertrouwelijk, Lombardstraat 61-67, 1000 Brussel.